امیدهای جدیدی برای  درمان رتینوپاتی دیابتی

گروهی از محققین به سرپرستی دکتر جیان زینگما Dr.Jian-xing Ma که دانشگاه اوکلاهاما ارتباط مسیر پیام رسانی wnt را با رتینوپاتی دیابتی مشخص نمودند گزارش این تحقیق در ژورنال the American Journal of pathology در ماه دسامبر امسال (2009) بچاپ می رسد.

رتینوپاتی دیابتی که بر اثر تخریب شبکیه در چشم بیماران مبتلا به دیابت ایجاد می شود نتیجۀ عوارض التهابی بیماری دیابت است که بیش از80% بیماران دیابتی که بیش از ده سال به دیابت مبتلا هستند را درگیر می کند. رتینوپاتی دیابتی علت بسیاری از نابینایی ها در جمعیت فعال جامعه است مکانیسم القاء التهاب بر اثر دیابت بروی شبکیه هنوزنامشخص است مسیر پیام رسانیWnt (Wnt signaling molecule ) که در موقعیت های پاتولوژیکی  گوناگونی فعال می شود و اخیراً مشخص شده است که این مسیر انتقال پیام در رتینوپاتی دیابتی نیز فعال می گردد.

برای اطلاع از مسیر انتقال پیام Wnt به آدرس en.wikipedia.org/wiki/wnt_/signaling_pathways   یا  www.genme.jp/kegg/pathway/hsa/hsa04310.html مراجعه کنید.

دکتر چن و همکارانش وجود مولکولهای شرکت کننده در پیام رسانی wnt و فعال شدن این مسیر پیام رسانی  را در بیماران دیابتی مبتلا به رتینوپاتی و در مدلهای حیوانی نظیر موش دیابتی مبتلا به رتینوپاتی، کشف کردند. آنها متوجه غلظت بالای مولکولهای مسیر پیام رسانی wnt در بیمارانی که مبتلا به رتینوپاتی هستند، گردیدند. علاوه بر این، ممانعت از مسیر پیام رسانی wnt سبب کاهش وخامت رتینوپاتی دیابتی در موش می گردد. بنابراین wnt هدف جدیدی برای درمان رتینوپاتی دیابتی محسوب می شود بر اساس مجموع اطلاعات جمع آوری شده ازگروه تحقیقاتی دکتر Ma و همکارانش می توان نتیجۀ گرفت که مکانیزم پاتوژنیک جدیدی برای رتینوپاتی دیابتی از طریق فعال سازی مسیر  wnt در انسان و مدلهای حیوانی آزمایشگاهی وجود دارد. بر این اساس با وجود چنین مسیری می توان داروهای موثری برای درمان رتینوپاتی دیابتی ابداع نمود.

منبع:

American journal of pathology;2009;DOI;10.2353/ajpath.2009.080945